Rex

24.02.2013 21:29

tohodle úžasnýho psa jeho původní majitel svým totálním nezájmem málem úplně zničil.

Když Rexe prvně uviděla moje kamarádka Ilonka Nováčková,

byl zavřený v příšerném kotci cca 1,5 krát 1,5 m.

V misce měl chleba namočený ve vodě, v rohu vlastní výkaly. Zoufale zapáchal a vůbec nechodil na jednu přední tlapku.

Jeho stav byl tak do nebe volající, že Ilonka nezvládla pohled na takové inteligentní stvoření v takovém potupném stavu a prostředí. A protože ho tak vídala často a situace se neměnila, sebrala odvahu a zazvonila na zvonek u domu.....

Majitel jí řekl, že ho nemůže pouštět ven, protože mu to veterinář zakázal, aby prý pes nekulhal.

A jestli ho chce, ať si ho klidně hned vezme... že co prý s takovým psem.

Ilonka prožila celý svůj život v paneláku! Už to není žádná slečna. Je to rozumná máma od rodiny, od dvanáctileté dcery a dospělého syna. Nikdy v životě neměla žádného psa. Ani její manžel Milan nikdy neměl psa.

Přesto se rozhodli, že Rexe nenechají prožít zbytek života takhle potupně.

Protože nedávno pořídili rodinný dům se zahradou, rozhodli se o tento domov rozdělit s tímto naprosto neznámým dospělým psem.

Milan si vzal dovolenou a udělal za týden pro Rexe úžasný velký kotec se zateplenou boudou. Opravil ploty.

Ilonka musela panu "původnímu majiteli" dát 100,-- ,aby si ho laskavě ten týden ještě nechal, protože ho neměla kam dát.

A potom přišla neděle, kdy jsme měli Rexe odvézt. Nešlo to odkládat. Nikdo jsme nevěděli, co všechno je schopen původní majitel udělat v jeho rozhodnutí "zbavit se toho psa". Takže jsme Rexe naložili do auta a dovezli k Nováčkovým, přesto, že kotec prostě ještě nebyl hotový. Ploty ještě nebyly dostatečně odolné. Bylo potřeba ještě jeden den. Resp. jednu noc.

Nakonec tuto první noc strávila Ilonka s Rexem v domě v jedné místnosti NA ZEMI !! Tak byla obětavá, že s ním spala na zemi. Rexík hned vypil na jeden záátah několik litrů vody. A bylo vidět, že měl i v tomto směru nouzi. (Dnes má vlastní bazének :-D)

Druhý den konečně hotový kotec a začalo se s výchovou.

Rex je opravdu hodný pes. Ovšem pozor. Je to rok a půl starý psí samec, který nikdy v životě nic neviděl, než čtyři stěny kotce. Všechno poznává s totááálním nadšením. Všechno vyzkouší.

K tomu opravdu chodil jenom po třech nohách. Hrůza se na to dívat.

Veterinářka paní doktorka Grešíková nasadila výbornou stravu na podporu chrupavek a navíc ještě i vitamíny a doporučila řízený pohyb na osvalení.

Rexík neměl na předních nohách vůbec žádné svaly. Jeho zdravotní stav byl do nebe volající. "Ten člověk", místo aby mu dal kvalitní stravu a vitamíny v době jeho růstu, tak ho zavřel do kotce a nepouštěl ho, aby se nemusel koukat, jak mu pes čím dál víc kulhá.

Už po jednom týdnu bylo patrné zlepšení v pohybu. Dnes - po dvou měsících člověk prakticky nepozná, že měl Rex takové šílené růstové obtíže. Sice nebude nikdy stoprocentně zdráv. Trvalé následky špatné stravy a nedostatku pohybu mohou občas ještě způsobovat bolesti a kulhání, ale jeho život se změnil bouchnutím branky o 1000 %.

Kromě pohybových obtíží bylo potřeba co nejrychleji Rexíkovi ukázat, jak se má správně chovat. Protože neměl žádnou výchovu. Na všechny lidi strašně skákal, okusoval všem ruce dokonce i nohy. Lovil boty a chtěl je strhávat paničce z nohy za chůze a podobné blázniviny, co jenom takový bláznivý ovčák může vymyslet.

Rozhodně nikdy předtím neviděl psa, protože když prvně zahlédl sousedovic bílou malou fenečku, tak se vyděsil až se dal na zběsilý úprk. Dnes už má tři psí kamarádky.

Umí spoustu důležitých povelů. Umí sám vymyslet, jak se má slušně chovat.

S paničkou Ilonkou opravdu pravidelně a poctivě cvičí pozitivní metodou klikrtréninku, a dělají neuvěřitelné pokroky.

 

Držím palce Rexi a Ilonko

 

 
kontakt: Marcela Wichlasová, mob: +420 604 701 313, tel: +420 412 553 168, e-mail: pejskowe@seznam.cz, IČ: 61560502

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.